PCT IEC-kontakt hona COMPR. RG-6, PCT-DRS6IF 10-pack

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Kontakt-PCT-DRS6IFx10

Produkten har utgått, närmaste ersättare är IEC Compression Hona för RG-6 kabel.

OBS! 10 st kontakter av IEC modell!


Compression-kontakter av TRS- och DRS-typ innebär ett nytänkande inom compression-tekniken. Flera innovativa nyheter har införts varav några patenterats. En förändring är den unika lösningen med yttre O-ringen, som ger full metallisk kontakt mellan mutter och anslutningskontakt. Detta garanterar att kontakten får rätt dragmoment och tillika rätt impedans.


Ett känt faktum är att även F-kontakter som dragits med momentnyckel har en tendens att lossna pga t.ex. vibrationer. I dessa nya kontakter förhindras detta genom en unik låsring.


Bland det som PCT patenterat finns en lösning med dubbla 360 graders compression-ringar som ger optimal draglast och skärmningsegenskaper samt skyddar mot fuktinträngning.


För installatören är dessa kontakter snabbare och enklare att arbeta med. Speciellt med det nya ergonomiskt designade compression-verktyget. Alla kontakter är färg- och typmärkta med en färg för varje kabeltyp.


DRS-serien är för normalinstallationer medan TRS-kontakterna används för riktigt krävande ändamål där högsta möjliga prestanda är ett måste. TRS-kontakterna är i ett något kortare hus och kan därför med fördel användas i trånga utrymmen.


Med compressionstekniken finns också kontakter för BNC och IEC


OBS! Dessa kontakter kräver verktyget: PCT PCT-AIO-CT  för att kunna monteras!