Handbyggda kablar

Vi fortsätter vår ambition att leverera högkvalitativa antennkablar. Vi har fått väldigt mycket förfrågningar på specialbyggda längder till mobilantenner, 3G-repeaters, Wifi-extenders, mm.

När man jobbar med den här typen av system så lever man alltid med att de tillåtna effekterna är mycket små, det innebär att man vill hålla förlusterna i kablarna på ett absolut minimum. Därför använder man grova kablar med hög kvalitet. Problemet är att de färdiga kablarna oftast bara finns i ett visst antal färdiga längder, exempelvis, 1, 5, 10, 20 och 30 m.

Om man då behöver en kabel på exempelvis 13 meter har man två val: Antingen köper man en 20m kabel till ett högt pris och låter 7m kabel ligga ihoprullad på något ställe och dämpa signalerna helt i onödan.

Eller så köper man en 10m kabel, en skarvkontakt och en 3m kabel, finns inte det får man välja en 5m. Då har man automatiskt byggt in en extra dämpning i systemet i form av två extra kontakteringar (en på var sida av skarven) och dessutom skarven i sig som dämpar signalen lite grann.

Därför skall man beställa en handbyggd och måttanpassad kabel tillverkad av proffs!


Vi erbjuder till att börja med dessa kablar tillverkade av en Low loss kabel tillverkad av CCA = Copper Clad Aluminium. Ett material som lämpar sig mycket väl till kablar så länge de inte utsätts för mycket för böjningar fram och tillbaka under förläggningen, så har du en mycket krånglig förläggning där kabeln måste böjas många gånger under förläggningen, kontakta oss så offererar vi en kabel tillverkad med massiv kopparkärna. Vi vill upplysa om att priset då kommer att öka med ca 20:-/meter då kopparen är mycket dyrare.

Vi kommer inte att ha varje specifik längd upplagd på dessa kablar utan endast ett urval. När du beställer skall du beställa närmast LÄNGRE kabel, i kassan anger du sedan exakt hur lång du vill att kabeln skall vara. Vi justerar sedan priset nedåt i förhållande till råmaterial. Vi tar betalt för jämna meter vilket innebär att om du beställer en kabel på 13,5m så får du betala för 14 meter.

Priset du betalar för dessa kablar följer meterpriset på fabrikstillverkade kina-kablar, men de är handbyggda av oss i Särö, Sverige.

Det innebär alltså att priset per meter är högre för en kort kabel än för en längre, detta beror på att arbetsinsatsen räknat per meter kabel är högre för de kortare.

Eftersom vi har färdigbyggda kablar i 1, 5, 10, 20 och 30 meter så är de enda handbyggda kablarna som finns 15 och 25 meter (samt några mycket längre). MEN du kan naturligtvis få en 8 meters kabel också, då beställer du en fabrikstillverkad 10 m kabel som du hittar här: Kablar med N-kontakt. Sedan anger du 8 m under övrigt i kassan så kommer du att få en handbyggd 8m kabel.

Kablarna finns upp till 50m längd. Man kan få längre än så men då vill vi säkerställa att det finns tillräckligt med signal för att det skall gå att använda så långa kablar, alltså: Längre än 50 m, kontakta oss.

Dessa kablar passar också ypperligt tlll LoRa applikationer, alltså LoRaWAN.