Blueborne och vägen runt det!

Hur man undviker att bli angripen av Blueborne via Bluetooth!

Blueborne LOGO.

Blueborne och vägen runt det!

Vi på Digitaltvexperten värdesätter våra kunders säkerhet både i datorer och mobiler, och ingen har väl undgått att höra talas om det nya säkerhetshålet i Blueetooth; Blueborne.

Detta innebär att mobilen, surfplattan, datorn eller någon annan produkt med Blåtand (Bluetooth) kan angripas och tas över av någon inom räckvidd för Bluetooth utan att man märker någonting.

Vi har för eget bruk funderat ut en lösning på detta och vill naturligtvis dela med oss av detta.

Man laddar helt enkelt ned en app som heter ”automateit”, skapar ett par enkla regler i den och sedan lever man ett betydligt säkrare liv mobilt.

Grundidén är man inte skall gå omkring med en aktiv Bluetooth hela tiden, utan bara när man behöver den.

Reglerna i appen gör att Blåtand, alltså Bluetooth aktiveras vid ett inkommande samtal, och avaktiveras omedelbart efter att samtalet kopplas ner. Likadant vid ett utgående samtal.

Använder man enbart Bluetooth för sitt headset så räcker det med dessa regler. Men man kan naturligtvis göra fler. Ett exempel för de som lyssnar på musik i bilen uppkopplade via Bluetooth.

Då gör man en regel som känner av när Spotify öppnas, om telefonen då INTE har ett sladdheadset inkopplat så skall Bluetooth aktiveras. Finns sladdheadset inkopplat händer ingenting.

Sedan gör man en ny regel som stänger av Blåtand / Bluetooth om Spotify stängs av.

Det är väldigt enkelt och intuitivt att skapa regler och man kan göra nästan vad som helst med appen.

Vill också avsluta med att påpeka att vi har inget som helst samröre eller annan koppling till företaget som ligger bakom appen, vi bara gillar appen.

BE SAFE OUT THERE!