Hitta rätt TV-mast

Sedan en tid finns inte Teracoms täckningskarta kvar! Inte den som Boxer hade heller (det var egentligen Teracoms) De som skall installera en TV-antenn vet knappt åt viket håll man skall rikta antennen, inte ens var de olika tv-masterna står i det marksända tv-nätet som idag är baserat på DVB-T och DVB-T2.

Vi har hållit på med den typen av analyser över webb och telefon i över femton år. Vi har samlat på oss enormt mycket erfarenheter och även platser och koordinater samt höjd på de allra flesta tv-masterna i Sverige, både de stora men också ett stort antal av de mindre slavsändarna.

Vi vet fällorna med de olika frekvenserna, hur signalerna dämpas och  vad som stör signalerna.

Men andra ord så kan vi ersätta Teracoms tjänst: "Hitta rätt tv-mast". Att göra en sådan analys av mottagningen på en specifik plats baserat på ett antal intill-liggande tv-master kan ta allt från ca en halvtimma till mer än det dubbla. Det är liksom inte bara en kompassriktning som behövs, man behöver ta hänsyn till topografiska data (topografisk profilering) samt frekvenser och Fresnel-zoner.

Om du väljer att köpa din antenn (snarare ditt antennpaket) av oss så ingår den här tjänsten, men om du vill handla någon annanstans, eller bara prova att rikta om en redan befintlig antenn, eller så klart redan har handlat hos någon annan som inte kan hjälpa dig så kan vi självklart bistå, men vi kan inte göra det gratis.

Vill du ha en komplett analys av ditt läge, vilken mast du skall rikta mot, vilka grader på kompassen, en topografisk profil mellan dig och masten och en rekommendation om vilken antenn du skall välja om du har en som inte fungerar?

Köp denna:

Hitta rätt TV-mast

Vi tar betalt 400:- för denna tjänst väljer du att köpa ditt antennpaket av oss så ingår det naturligtvis.