Switchar och Splitters

Switch: När du har för få ingångar

Split: När du vill dela signalen till fler bildkällor.

En switch är en apparat som kan hantera flera ingångar för att leverera de till en och samma utgång. I vissa fall har de även två utgångar.

En split är en ”intelligent” förgrenare. Alltså en liten låda med en ingång och två eller flera utgångar. En ”äkta” split innehåller alltid en signalförstärkare som gör att man minst bibehåller signalen i samma skick på utgångarna, som den var på ingången.


Är switchen / splittern verkligen 1.3 ?

Det har börjat att dyka upp en massa switchar och splitters på marknaden som utger sig för att vara 1.3. Vad du skall fundera över då är: varför hittar du den inte hos oss som har Sveriges förmodligen största utbud? Förmodligen för att de inte håller måttet, eller för att de inte är 1.3 trots att de utger sig för att vara det. Bl.a en grön/silver historia, en silver eller svart med källinfo i diplayen och en massa annat.

För att få tillverka en produkt med HDMI så skall man vara medlem i organisationen www.hdmi.org.

Man får betala en rätt duktig avgift för att vara med där. Man får även ett papper på att man är det.

En produkt som är 1.3 skall testas på över 100 punkter, passerar de testerna får den ett papper som visar det.

När vi träffade i stort sett alla dessa tillverkare på IFA så frågade vi alla Kina-producenter vi talade med om vi kunde se papper på att de var medlemmar eller papper som styrker produkternas egenskaper.

Ingen kunde visa upp detta. Faktum är att det finns mig veterligen inga switchar idag som är certifierade för 1.3. Dock är de som vi säljer inlämnade för test av tillverkarna, och tillverkarna är medlemmar.

Har du för få anslutningar på din tv? Vill du kunna ställa in alla apparater i ett skåp och köra bara en kabel upp till tv:n/projen? Saknar din receiver nödvändiga kontakter? Allt detta är moderna i-landsproblem som vi skall försöka råda bot på.

Vi har numera ett väldigt stort sortiment inom det här.

Om du söker något speciellt som du vet finns men inte hittar, hör av dig. Vi har säkerligen redan haft en kontakt med leverantören.

Vill du läsa mer om Switchar, växlar och splittar?

Vad skiljer en billig switch / splitter från en dyr?