Trådlös HDMI test

Vi får många frågor om hur långt man skicka en trådlös ljud och bild signal, och oftast gäller frågan HDMI. Vi tog därför och gjorde ett stort test på vår Marmitek Gigaview 821 som är den vassaste HDMI sändaren som vi känner till. Vi har i ett senare skede även testat en liknande men billigare produkt från König .

Vi gjorde testet i en vanlig villa på ca 200m² med enkla gipsväggar som standard. Troligen, eller till och med säkerligen, så skulle testresultaten se betydligt sämre ut om det var frågan om betongväggar. Detta beroende på att signalerna helst tar ”fågelvägen” och inte den vägen som vi tar när vi går från rum till rum. Vi gjorde testet med två olika signaler/kanaler därför att vi ville se om det var skillnad på en HD bild då den innehåller mer information. I tabellen nedan kan du se hur bilden blev på de olika platserna i huset. 

Förutom svaren nedan vad gäller räckvidden så var resultatet/skillnaden av bildkvaliteten ganska slående. Den billigare produktens signal påminde om en bra scartsignal snarare än en HDMI signal. Ganska hårt komprimerad!

Övre ritningen är måttsatt så att du kan göra dig en egen bild av avstånden. Entréplanet har följaktligen samma mått.

Trappan befinner sig precis till vänster om mätplats 4.


Planritning övervåning vid test av trådlös HDMI.

Planritning entréplan vid test av trådlös HDMI.

Tabell för jämförelse av trådlös HDMI.