Multiroom

Vill du ha bild och ljud i hela huset? Samla tekniken på ett ställe. ett s.k. multirum /multiroom -system.

Viss vill du det, men har blivit skrämd av offerterna man får som ofta landar på ett par hundra tusen kronor, och då oftast för ett rent ljud-system, skall man baka in bild i systemen så blir det oftast över en halvmiljon.

Och du har funderat på att göra det själv, men det verkar krångligt och dessutom svårt att hitta prylar.

Inte längre!

Multiroomsystem baserat på HDMI över HDbaseT för ljud och bild i hela huset,kopplingsexempel.

Vi har satt ihop ett par paket som med enkla medel förser ett helt hem med HD-kvalitet på bild och fantastiskt ljud på upp till 8 platser i huset.

Och det bästa av allt, du kan göra det själv.

Våra paket innehåller allt du behöver till en normal installation, det du får fixa själv är högtalare, tv-apparater och egna bild och ljudkällor.

Installationen är mycket enkel, du behöver från din teknikplats dra en nätverkskabel till varje rum. Thats it!

Systemen bygger på en HDMI HDBaseT Lite Matrix växel som gör att dina fyra eller åtta olika ingångskällor kan ses och höras oberoenda av varandra på fyra eller åtta olika platser.

Till denna kopplar du dina ingångskällor, det kan vara: Digitalboxar, DVD-spelare, Blu-Ray-spelare, mendiaspelare, Radio, SONOS, Dator, mm.mm. 

På de platser där du vill ha både förstärkt ljud och bild monterar du mottagaren till en rumsförstärkare som du sedan kopplar vidare till tv:n. Anslut högtalarna och du är igång.

På de platser där du vill ha bild och enklare ljud ansluter du mottagaren direkt till tv:n. Sedan använder du tv:n för att titta på det du vill, eller bara som ljudspelare och lyssnar på musik.

På de ställen där du bara vill ha ljud kopplar du mottagaren direkt till rumsförstärkaren, ansluter den till högtalarna och du är klar.

Till systemet ansluter du sedan din Itach IP2IR fyr att kunna styra systemet från hela huset.

Systemen innehåller också (bereonde på storlek) en eller flera surfplattor med Android. Dessa förser du med en styr-app efter egen smak.

Allt ingår alltså i paketen utom högtalare, källor och tv-apparater.