Antennförstärkare till Kabel-TV / Comhem

Här samlar vi alla antennförstärkare för kabel-tv.
När det gäller att förgrena och sprida kabel-tv är det mycket att tänka på.


För det första:


Man får aldrig koppla loss en inkommade antennkabel i ett uttag och förgrena därifrån, all förgrening måste ske efter ett uttag.


Detta beror på att ett kabeltv-nät är väldigt noggrant beräknat och om man kopplar loss en kabel så åsidosätter man denna beräkning vilket kan få förödande konsekvenser inte bara för dig utan även för grannar i området.


Comhem har till och med dataövervakning i sitt nät som känner av att kablarna är inkopplade hela tiden och om du bryter en koppling så kan de spåra det exakt till dig. De knackar på dörren inom ganska kort tid och talar om för dig att så får man inte göra.


När man väl har förstärkt sin signal så skall man sätta upp uttag.


Där är lika mycket att tänka på, mer om det kan man läsa HÄR!


Så enkelt förklarat, vill du ha fler tv-uttag i en lägenhet eller ett hus som har kabel-tv från Comhem, vänd dig till oss som vet hur man gör detta på rätt sätt. Vi har hjälpt tusentals kunder runt om i Sverige att utöka antalet uttag i Comhem hus.


Det är så här enkelt: Rita en enkel skiss på papper hur du vill att dina nya Comhem uttag skall placeras, gör en beräkning på hur långa kablar det blir mellan comhem-uttagen om du gör ett system i slinga (kaskadkoppling) eller hur långa kablar det blir från en central kopplingspunkt med en splitter ut till de olika comhem uttagen. Ta ett kort med mobilen och maila det till oss.


I mailet skriver du också om kablarna skall dras utvändigt eller i rör, samt om Comhem uttagen skall monteras utanpåliggande eller infällt.


Tillbaka får du ett mail med en kundvagn med allt du behöver, du beställer och betalar, vi räknar ut exakt vilka uttag du skall ha och skickar det till dig tillsammans med en instruktion hur du skalar kablar, monterar Comhem-uttagen och eventuella slutmotstånd mm.


En normal utökning av systemet från ett uttag till tre eller fyra uttag kostar runt 1500-1800:- och då ingår en högkvalitativ antennförstärkare som är speciellt anpassad just för kabel-tv från Comhem som täcker ett väldigt brett frekvensområde och därför kräver speciella antennförstärkare för att det skall bli bra.