Dia till Digitalt!

Är diabilder omodernt?

Har du en massa diabilder hemma? Vill du göra dem digitala? Tycker du att det är dyrt? Är du rädd för att lämna dem ifrån dig? Vill du kunna titta på dem på ett enkelt sätt? Många frågor. Själv har jag i storleksordningen 3500-4000 diabilder. Många av dem tagna på roliga resor. Bilder som man gärna vill titta på ibland. Jag tillhör en av dem som faktiskt släpar fram projektorn ibland.

Har du funderat på att digitalisera dem? Frågat runt om priser? Det är ganska dyrt. Nu kan du göra jobbet själv. Reflecta har tagit fram en underbar produkt. En automatiserad dia-scanner. Du matar den med vanliga magasin, den tar nästan allt utom liggande karusellmagasin. Den scannar upp till 5000 dpi i upplösning. (mycket bra). Den har USB 2.0. Den funkar både till PC och Mac. Den är ganska dyr, och det är en produkt som de flesta behöver bara under en begränsad tid.

Därför skall du hyra den av oss!

 

Just nu har vi tyvärr inga scanners för uthyrning!


Reflecta Digitdia 5000

Minimitiden 3 veckor kostar 2000 kr. Därefter 500 kr per vecka.

 

Reflecta Digitdia 6000 (Högre upplösning och snabbare scanning)

Minimitiden 2 veckor kostar 2000 kr. Därefter 1000 kr för en eventuell tredje vecka och 500 kr för alla efterföljande veckor.

 

Frakten ingår hem till dig men returfrakten står du själv för (Ca 200-250kr). Bor man nära oss så kan man självklart hämta och lämna själv.

 

De flesta som gör detta mot betalning tar mellan 5 och 25:- per bild. Oftast låga priser om du skall ha låg upplösning. Höga priser med hög upplösning. Ett vanligt pris för högupplöst scanning är ca 10:- per bild. Har du alltså mer än 200 bilder att scanna så är hyra det optimala sättet. För att läsa hyresvillkor klickar du här. (ej aktiv ännu)

Vill du hyra den av oss? Skicka ett mail till: [email protected] Obs! Vid hyra får man inte Adobe Photoshop Elements med. Detta av licens-skäl. Dock får du en 30 dagars fri prov-version levererad på engelska, detta för att det är nödvändigt att ha för att kunna scanna. Angående tider per bild mm. Många undrar hur lång tid det tar att scanna ett magasin, och det beror på många saker. Hur stort är magasinet? 40 eller 50 bilder? Hur stora bilder (vilken upplösning). Vilket färgdjup. Används ICE eller inte. Man kan säga att scanning per bild tar mellan 40 sekunder och 3,5 minuter beroende på inställningar.