CYP/// HDMI splitter 1 in 2 ut

3 200 kr

 

QU-12S


En splitter för att få ut två HDMI-signaler på en gång. Nu kan du som har både väggtv och proj ha båda inkopplade samtidigt.
Du slipper att slita på de ömtåliga kontakterna genom att flytta kabeln fram och tillbaka. Givetvis samma kvalitet som på andra produkter från CYP!


The QU-12S Distribution Amplifier (splitter) accepts one HDMI input and splits this signal to two identical outputs. This device is compatible to v1.4 HDMI specifications, supporting resolutions up 4K30 / 4K50/60 4:2:0, High definition digital audio formats such as LPCM 7.1, with audio sampling rates up to 192kHz, Bitstream, and HD Bitstream. The QU-12S has standard EDID management and the System Reset functionality.  

Features:

  • HDMI 2.0 and DVI 1.0 compliant
  • HDCP 1.4 compliant
  • 1 HDMI input and 2 HDMI outputs
  • Supports HD resolutions up to 4K@60Hz (4:2:0, 8-bit) / 4K@30Hz (4:4:4, 8 bit)
  • Supports pass-through of audio formats including LPCM 2.0/5.1/7.1, Bitstream, and HD Bitstream
  • System Reset function (CEC active source command)
  • EDID management control including “Standard” (Internal EDID) mode and “TV” (External Display EDID) modes

Specifications:

Inputs
1x HDMI [1x HDMI Uncompressed AV and Data]
1x USB 3 Type B [1x Service Port Power & Data]

Outputs
2x HDMI [2x HDMI Uncompressed AV and Data]

PSU:
5V/1.2A
Dimensions
77mm [W] x 161mm [D] x 25mm [H]
Net Weight
305g
Gross Weight
690g


Viktig info om splitters och boxar från: Canal Digital, Telia, Tele2, Viasat, bredbandbolaget mm.

Det ställs mycket frågor om denna och CYP///"s andra splitters fungerar med de moderna digitalboxarna från Canal Digital, Telia, Tele2, Viasat, bredbandbolaget mm. Och anledningen att man undrar är att det pratas en massa om HDCP nycklar. Det påstås att dessa boxar endast har en HDCP nyckel och därför kan man inte splitta signalen.

Detta är fel!

Det ligger en viss sanning i att det är HDCP nycklarna som spökar och det är också sant att de flesta billiga kinaproducerade splitters som finns därute inte fungerar.

Denna splitter fungerar i dessa lägen!

Vi har ett stort antal kunder som bekräftar detta och anledningen är att CYP/// har valt att konstruera sina splitters på ett annat sätt. De agerar helt enkelt sista länk i kedjan. Istället för att slussa all handskakning (EDID) vidare så gör den bara en kontroll om bildvisarna är HDCP-kompatibla och klarsignalerar till källan. På så sätt så får du ut bild även med strulande digitalboxar.

En HDMI splitter används för att utöka antalet UTGÅNGAR i en installation, om du vill öka antalet INGÅNGAR skall du istället välja en HDMI Switch!

Tänk också på att all utrustning där du skall låta dina signaler passera påverkar din bildkvalitet, välj HDMI splitter eller HDMI switch med omsorg från en välkänd tillverkare och leverantör för att säkerställa den fina bildkvalitet som HDMI kan erbjuda.

Vi vill klargöra några saker angående HDMI-splitters som stödjer 4K, detta gäller ALLA HDMI-splitters, inte bara de vi säljer!

Den stödjer förvisso 4K-upplösning, men ibland endast i 24 och 30fps. Detta måste man kolla upp!

Om det inte specifikt uttrycks så har de INTE HDCP 2.2 vilket i praktiken innebär att INGA kommersiella källor kommer att kunna skicka 4K material igenom den.

Endast sådant material man producerar själv ifrån en kamera eller en dator (egenskapat material, exempelvis presentationer och animationer).

Vill du läsa mer om HDCP 2.2 och hur det fungerar kan du göra det här:

läs mer: Här

Om du vill ha en splitter som är framtidssäker och klarar kommersiellt 4K material så måste du välja en som är tydligt märkt med HDCP 2.2.