Just Add Power HDMI över IP

Just Add Power är den mest sofistikerade lösningen idag för att skicka HDMI och annat över IP.

Det är troligtvis idag den optimala lösningen att använda på ställen som: Stora kontor, stora sportbarer, arenor, mässhallar mm. Så fort systemet blir över ca 30 källor och/ eller fler än 50-60 displayer så är JustAddPower rätt väg att gå, för mindre system än så är det oftast bättre att använda HDBaseT, dels för att det blir oftast en billigare lösning, men också för att det är helt okomprimerat. JustAddPower är komprimerade signaler även om de har en otroligt bra bildkvalitet. 


De erbjuder lösningar där man kan skicka HDMI upp till 4K UHD, styrsignaler, bädda in eller ta ut analogt ljud, videovägg, USB mm i ett vanligt IP-nätverk.


Vill man använda endast en "punkt till punkt"-lösning för sådant så finns det flera alternativ till lägre priser även om det går utmärkt att göra med JustAddPower, då kan man också köra detta i ett befintligt IP-nätverk med annan trafik. Men är det ett större system man vill bygga så måste man bygga ett separat dedikerat nätverk som endast används till detta.


Det är också där styrkan med Just Add Power kommer när man behöver bygga ett större system.


Det finns egentligen inga begränsningar i hur stort ett system kan bli, det handlar bara om hur stor bandbredd man bygger sitt IP-nät med.


Men att bygga full Matrix funktionalitet med 20 källor och 150 displayer är inget konstigt. Sedan kan man baka in en eller ett par videoväggar i det också.


JustAddPower har olika generationer i sitt system som kan samverka i ett och samma nät, det innebär att om man vill köra 4K UHD på en del skärmar och 1080p på andra så kan man blanda och ge som man vill.


Vi har alla produkterna från JustAddPower upplagda för att man skall kunna få ett begrepp om vad man kan göra, men produkterna har inga utsatta priser. Detta beror helt enkelt på att systemet är så komplext att man kan inte räkna på det själv.


För att uppnå korrekt funktionalitet i systemet måste man använda rätt sorts nätverks-switchar. Man kan inte springa till lokala databutiken och köpa en switch för 500 kr och tro att det skall fungera. Det krävs Layer 3 switchar med vissa speciella funktioner och möjlighet att stacka dem via en fiberlina.


Vidare behöver man ett styrsystem för att kunna styra dessa komplexa Matris-lösningar, en del vill ha en fast enhet att styra med, andra vill ha en i varje rum eller en vid varje display. Andra vill ha 5 iPad's o.s.v.


Alla dessa delar måste räknas in i ett totalpris på hela lösningen varför priset på själva Just Add Power-burkarna är ganska ointressant.