Real Cable Innovation Komponent 7,5m

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

GYB2036

Just nu kampanj på dessa kablar. Gäller tillsvidare och så långt lagret räcker. Med reservation för slutförsäljning.


Komponentkabel 3xRCA – 3xRCA 7,5 meter


Den bästa bildkvalitén vid analog överföring får man med komponentanslutning. Bildsignalen överförs i tre separata kablar.


Real Cable E YUV ligger i den absoluta kvalitetstoppen bland komponentkablar.


- Ledarna består av OFC koppar (syrefri koppar)

- Kabeln är dubbelskärmad

- Kontakter är silverlöda

- Utförda i metall och med guldpläterade kontaktytor


3 x 24k guldpläterade kontakter i båda ändar (Y, Cb, Cr / Y, Pb, Pr). För anslutning av high-end DVD-spelare till LCD/plasma-TV.


Komponent är en analog signalform som också kallas YPbPR eller YUV. Den består av tre kablar som bär bilden. Grön som bär luminans, en svartvit ljusssignal enkelt förklarat, Blå som bär Blått minus luminans, och Röd som bär Rött minus luminans.

Luminansen förs över med full bandbredd medan de andra två är begränsade. Detta innebär att man kan föra över högupplösta signaler i den relativt begränsade bandbredden som en analog överföring normalt har. Den teoretiska upplösningen för en komponentsignal är 1080p, dock får så högupplösta signaler endast skickas analogt om man har producerat dem själv med exempelvis en kamera, allt annat material måste föras över HDCP-krypterat med HDMI eller DVI.


Detta innebär att komponentvideo inte används särskilt mycket numera, dock finns det en del applikationer som fortfarande kör med komponent. Vidare kan man ju ha kvar en gammal DVD-spelare eller digitalbox som man vill koppla till sin nya platt-tv och då får man bäst resultat med komponent, förutsatt att det inte finns HDMI då givetvis.