MobilePartners Dycon D2376 2G/3G Mätinstrument

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Produkten har utgått, ersatt av:

MobilePartners Dycon CS2389 2G/3G/4G Mätinstrument


D2376 är ett mätverktyg som mäter signalstyrka och signalkvalitet för 3G och GSM. Detta instrument är speciellt utvecklat för att kontrollera mobiltäckning för samtal/telefoni. Samtal/telefoni går endast på 3G och GSM. 4G är endast för datatrafik än så länge.


Enheten kan köras utan SIM-kort för att göra en snabb inmätning av vilka 3G- och GSM-nät/operatörer som finns tillgängligt på platsen. Den listar alla operatörer med signalstyrka och signalkvalitet. På under en minut har du startat enheten och sökt av önskade frekvensband. Du kan själv välja om den skall söka 3G och GSM, bara GSM eller bara 3G. Dessutom kan man välja vilka frekvensband som skall kollas (900-GSM, 900-3G, 1800-GSM eller 2100-3G)


D2376 kan även köras med SIM-kort i för att bara visa nät och basstationer som är tillgängliga för din operatör. Det är detta läge som vanligen används för att testa signalstyrka och kvalitet för din valda operatör.


Vi rekommenderar alltid bruk av SIM-kort i Sverige för att lättast hitta rätt operatör eftersom flera operatörer delar både GSM och 3G-nät.


Modellen är handhållen och har ett laddningsbart Li-Ion batteri som klarar upp till 24 timmars kontinuerlig drift och mätningar.


Naturligtvis har instrumentet en antennkontakt så att du kan ansluta det till din riktantenn för mäta in bästa signalstyrka/kvalitet.


Användningsområden:


Göra en Site Survey över bästa operatörerna i området för att kunna välja optimal leverantör av telefonitjänster

Mäta in täckning på 3G och GSM inomhus

Mäta in signalstyrka och signalkvalitet för bästa placering av yttre donörantenn till 3G-repeater

Rikta in riktantenn för repeater. Inte bara för att hitta starkaste sändaren utan också minimera överhörning till/från andra basstationer.

Kontrollera installation av repeater och repeaterns täckning inomhus.


Specificationer


Frekvensband 900MHz (3G och GSM), 1800MHz (GSM), 2100MHz (3G)

Antennanslutning SMA hona

SIM-kort Standard SIM (Mini-SIM)

Storlek 135 x 78 x 33 mm

Vikt 210 g