Fackverksmast Aluminium 6m komplett med fällbar fot

22 000 kr

 

En komplett fällbar fackverksmast i Aluminium, 6m hög


En helt ny typ av fackverksmast som är byggd helt i Aluminium vilket gör den både lätt och stabil.

Konstruktionen är byggd av 35mm aluminiumrör som pelare och en fackverkskonstruktion på 250x250x250mm

Det här paketet består av 4 st sektioner om 1,5m, en fällbar fot samt betongankare för att gjuta in foten i betong, dessutom följer det med en jordklämma för att kunna ansluta en jordkabel.

Man kan så klart komplettera masten med exempelvis maströr för att enklare kunna montera antenner med maströrsfäste. Då använder man mastklammer.

Lämpliga maströr kan vara 38-50mm.

Har man ett fast underlag (berg) kan man naturligtvis borra hål och sätta i galvaniserade M12 gängstänger som man fäster i berget med kemankare. Viktigt att ge plats till dubbla muttrar så att man kan justera höjden för att få masten helt i lod.

Trots sin lätta och smidiga konstruktion är masten mycket stabil och kan faktiskt bära en klättrande montör på upp till 100kg om den är monterad korrekt.

Masten passar perfekt för antenner, belysning, övervakningskameror eller en kombination av dessa saker.


I ritningar och annat vi tillhandahåller så anges djupet 60cm för  betongfundament om man skall bygga 4,5 eller 6m. Observera att den  rekommendationen gäller i FROSTFRI zon.

Man skall alltid följa rekommendationer lokalt om frostfritt djup!


En komplett mast på 6m väger endast ca 25kg, vilket gör  att en person med lätthet både bygger masten och reser den. Vidare så  kan den transporteras med en vanlig större personbil, på takräcke eller  på en liten släpkärra. Allt detta gör att den är oerhört  kostnadsbesparande på många sätt vilket skall tas hänsyn till när man  jämför priser med master i stål som oftast är mycket tyngre och bökigare  att transportera och hantera.

Den här masten kan med fördel användas för att montera GPS-RTK / GNSS / EPOS m.fl sändare för robotgräsklippare utan slinga. Ju bättre höjd du får på dessa desto mer exakt och större yta kan du täcka.