LigoWave LigoDLB 5-20ac radiolänk / brygga 500Mbit/s (866Mbit/s)2 000 kr

 

Behöver du föra över internetsignaler / nätverkstrafik / datatrafik över långa avstånd men ändå behålla bra prestanda? För långt eller för krångligt att dra en kabel?

Med en nätverksbrygga som den här (du behöver minst två, därför finns det flerpack med lite reducerat pris.) kan du skicka internet/nätverkstrafik med en praktisk hastighet på upp till 500Mbit/s ända upp till 15km, d.v.s. 1,5 mil. Visst, du behöver fri sikt för att det skall fungera optimalt, men ändå! Naturligtvis kan avstånd och övriga förhållanden påverka både räckvidd och den uppnådda hastigheten.

Då kallas det för en "point-to-point"-lösning, men den går även att använda med en LigoWave LigoDLB PRO 5-90-17 som en "point-to-multipoint"-lösning. Då kan du ha en LigoWave LigoDLB PRO 5-90-17 som "master" och upp till 5 st sådana här som slavar. Det går också att ladda in en annan firmware i den för att istället använda den som en ren accesspunkt för wifi. Då får du en mycket smal "stråle" med signal men med mycket bra räckvidd. Sedan begränsas såklart räckvidden lite av vad den motsatta sidan klarar i effekt, är det exempelvis en mobiltelefon så kanske avståndet begränsas av den.

LigoDLB 5-20ac är en 802.11ac radiolänk (866 Mbit/s) för Point-to-Point eller Point-to-Multipoint. 500+Mbit/s i praktiskt kapacitet. Upp till 15 km i Point-to-Point.

Den strömförsörjs via PoE (ström över nätverkskabeln) och den kan antingen göras från en PoE-switch eller med den medföljande PoE-adaptern.

För att förklara så att alla förstår: Två sådana här perfekt riktade mot varandra kommer att fungera på precis samma sätt som en lång sladd. Koppla in en i varje ända, rikta och kör.

Om du för äventyrs funderar över sladd, tänk på att en nätverkssladd inte /kan skall överstiga 100m utan att ha en switch på vägen. Med andra ord, vill du nå 15 km med nätverkskabel så behöver du 15 st 100m kablar samt 13 st switchar. Du behöver också strömförsörja dessa 13 switchar. Om du teoretiskt gjorde det med vanlig nätspänning behöver du alltså även 13st 100m förlängningskablar med grenkontakt. Skulle vi räkna samman allt detta inser vi snabbt att priset för två sådana här är riktigt billigt!

LigoDLB 5-20ac har två huvudsakliga användningsområden:

  • Point-to-Point med upp till 500+ Mbit/s i praktisk kapacitet. Upp till 15 km (2 st LigoDLB 5-20ac).
  • Som mottagare i ett Point-to-Multipoint nät (med t.ex. LigoDLB PRO 5-90-17 som basstation)

Den inbyggda spektrumanalysatorn ger full kontroll över frekvensbanden i området.

Den höga datakapaciteten gör den perfekt som exempelvis radiolänk för videoövervakning i HD.

Liten men effektiv
Enheten är liten och kompakt (ca 19x19 cm) men har ändå en inbyggd korspolariserad högeffektiv 20 dBi antenn. Precis som basstationen har den en snabb 750 MHz CPU, avancerad radiomodul och mycket minne.

Vare sig ni bygger WIFI-baserade stadsnät eller om ni bara söker en företagslösning med hög driftsäkerhet, lång räckvidd och hög kapacitet så är LigoWave DLBac-serien ditt förstahandsval för en flexibel lösning som både hanterar PTP och PTMP.

LigoDLBac-serien bygger på en snabb 750 MHz Qualcomm Atheros 9563 CPU och en avancerad Qualcomm Atheros 9882 radio vilket gör att de inte bara är snabba utan de ger också mycket hög paketkapacitet, även över långa avstånd.

Verklig kapacitet
I samband med radiolänkar är inte specificerade radiohastigheten allt du måste tänka på (DLBac har en 866 Mbit/s 802.11ac-radio). Förmågan att prioritera trafik och hantera stora mängder datapaket även under dåliga signalförhållanden kommer vara skillnaden på bra och dåliga produkter. Använder du simpla konsumentprodukter för radiolänkar upptäcker du snart att två olika produkter som har liknande specar på pappret inte alls har samma kapacitet i verkligheten.

LigoDLBac-serien ger över 500 Mbit/s i praktisk throughput och hanterar upp till 65.000 paket per sekund. Det är de parametrarna som räknas.

Inbyggda verktyg
LigoDLB 5-20ac är enkel att installera via visuella inriktningsverktyg såsom signalmätare på utsidan och inriktningsverktyg i webinterfacet.

Den inbyggda LinkTest-funktionen gör att du snabbt kan testa radiolänken. En knapptryckning mäter hastighet och Paket per sekund över olika paketstorlekar. Så du ser snabbt att du får ut rätt hastighet över länken.

iPoll3 protokoll för att hantera många klienter över långa avstånd
Vanliga WIFI-protokoll (HWC) fungerar inte över långa avstånd och särskilt inte i MultiPoint-lösningar. LigoWave har utvecklat iPoll-protokollet som ser till att optimera trafikflödet även vid flera kilometers avstånd i Point-to-MultiPoint-sammanhang. Klientenheterna synkroniseras via polling-funktioner som ser till att alla klienter endast sänder data på kommando i rätt ordning och därmed tilldelas maximal kapacitet enligt gällande QoS.

Skall du köra VoIP, nätverkstrafik eller VPN tunnlar över din WIFI-länkar kommer du garanterat märka skillnaden mot andra lösningar.

Högspänningsskyddad
Högspänningskyddad med 3kV Line-to-ground och 1kV Line-to-Line ger bra skydd mot åska och ostabila elektriska installationer.

LinkCalc verktyg
LigoWave har även gratis kundverktyg för att beräkna räckvidd och hastigheter. Sätt in dina basstationer med antennhöjd på kartan och se beräknade täckningsområden enligt höjdkartor. LinkCalc har all teknisk information om de olika enheterna så du bara väljer modeller så presenterar LinkCalc förväntade täckningsområden.

Du kan använda LinkCalc både för att beräkna Point-to-Point och Point-to-MultiPont installationer.

Cloud eller On Premise server managering
LigoWave erbjuder On Premise managering för dig som har många enheter och vill sköta all inom ditt eget nät. Men för mindre installationer eller spridda installationer så finns en Cloud-managering. Du (eller din kund) får ett konto i Cloud Controllern för upp till 10 enheter helt gratis.

OBS! Alla specificerade maxlängder mellan enheter är beroende på valt lands maximala uteffekter samt på yttre omständigheter.

Produktblad PDF (engelsk)

Manual PDF (engelsk)

LigoWave Infinity Controller

LigoWave Link Calculator

Specifikationer
WLAN802.11 a/n/ac 866 Mbit/s (endast 5 GHz)
Strömförbrukning10 w
Strömförsörjning24V PoE (PoE adapter ingår)
MonteringMaströrsfäste ingår
Temperatur-40 till +65 grader
Antenn20dBi Korspolariserad MIMO. Öppningsvinkel 16 grader.
Vikt413g
Storlek216 x 184 x 80 mm
IP-klassningIP66
EthernetGigabit Ethernet
UteffektUpp till +30 dBm