AMIT Industrirouter med 5G/4G redundans, wifi och 4 LAN portar

9 200 kr

 

AMIT IDG780-0GP21 5G LTE router

IDG780 är en mycket kompetent och driftsäker 5G-router med dubbla SIM-kort, WAN-port, WiFi och totalt 4 Ethernet-portar. Fungerar lika bra inom industri, fordon och på kontoret som en fastnätsrouter med 5G/4G fail-over


Det här är routern för det mindre kontoret som inte redan har ett välbyggt nät och bara eftersträvar en redundans-lösning. Eftersom den är router, wifi och 5G-modem samtidigt så bör den placeras på en central punkt där router är monterad idag. Det kan försvåra kabeldragning för den yttre antennen då man vill hålla de kablarna så korta som möjligt.


Har man mycket bra 5G/4G-mottagning kan man använda den med de medlevererade antennerna direkt på routern.


AMIT IDG780 är en mycket snabb, kompetent och driftsäker 5G-router

Dessutom en av de snabbaste 4G-modulerna med LTE Cat 20 som har Gigabitprestanda på 4G (om nätet/abonnemanget klara det).

Våra preliminära tester på Telias och Tele2s 5G-nät i Stockholm visar på 970 Mbit/s i downlink och ca 175 Mbit/s i Uplink.

IDG780 är framtagen för de applikationer som behöver snabb internetaccess med högre Uplink-prestanda än 4G-nätet kan erbjuda.

IDG780 fungerar även utmärkt i kontorsmiljö som en 5G-router eller en brandvägg med failover till 5G vid driftproblem men vanliga anslutningen.

Extra driftsäker
IDG780 är väldigt driftsäker och är skapad för att alltid återansluta till mobilnätet eller fasta nätet vad som än händer. Den har inbyggd hård- och mjukvaru-watch dog som kan bryta spänningen till både radiomodul och SIM-kort vid problem för att försäkra sig om en problemfri återanslutning till nätet vid driftstörningar hos operatören.

Klarar svårare miljöer
Klarar extra höga/låga temperaturer (-30 till +60 grader). Dessutom har den ett stabilt metallskal med ordentlig kylning för att tåla lite svårare miljöer.

VPN
IDG780 har inbyggt VPN för IPSec, L2TP, PPTP (client-/server-mode), GRE, L2TP over IPSec samt OpenVPN.

Dual SIM
IDG780 har dubbla SIM-kortplatser för att kunna ansluta 2 olika operatörer. Routern kan automatiskt koppla över till det andra SIM-kortet vid driftproblem med ordinarie operatören.

PoE-matad
IDG780 kan matas med PoE vilket gör att du kan dra fram ström till routern via Ethernet-kabel i de fall du vill placera routern nära antennen och slippa långa antennkablar.

Fail-over
IDG780 har inbyggd fail-over mellan WAN-port och 5G-modem. Antingen har man sin DSL/fiber som primär internetlänk och byter till 5G vid driftstörningar på DSL/fiber eller så har man tvärtom sin 5G som primär länk men kan koppla över till exempelvis en långsam ADSL när 5G inte fungerar.

Dessutom har den möjlighet att använda både 5G och WAN-porten samtidigt (Load Balancing) för de tillfällen man vill maximera trafikkapaciteten.

Men vanligaste användningsområdet för denna modell är att placera den som transparent internetanslutning till en större brandvägg.

SMS-styrning
IDG780 har inbyggt stöd för SMS. SMS-funktionen kan användas för exempelvis styra routern (status, connect, disconnect, reconnect och reboot) eller för att larma.

Quality of Service
Inbyggd möjlighet att bygga egna QoS-regler.

WiFi
En mycket enkel 2,4 GHz 802.11n WiFi för enklare anslutning eller fjärrmanagering. OBS, WiFin i IDG780 klarar inte samma prestanda som 5G-modulen.

Vi anser att denna wifi-modul är att betrakta som enbart en lösning för att konfigurera routern, för att använda anslutningen som en "normal" anslutning så skall en extern accesspunkt kopplas med tråd till routern.


Produktblad

Manual