Digi Fox DFN A2 30x80 Utsiktskikare med justerbar höjd på hjul

60 900 kr

 

DFN-A2-30x80

En robust utsiktskikare med 30x80 objektiv och justerbar höjd mellan 134-160cm. Dessutom monterad på ett triangelstativ med hjul som gör den flyttbar. Lämplig inomhus på höga höjder, exempelvis högt belägna konferensrum och matsalar på hotell eller företag.


OBS! PRISET ÄR INKLUSIVE MOMS


Pris utan moms blir: 48720:- 


Den här kikaren tillhör gruppen robusta och stryktåliga kikare som klarar av att stå ute i ur och skur, dock lämpar det sig inte så väl när den är monterad på hjul. Men den tål utomhusplacering.


Användningsområdena är naturligtvis många men ombord på båtar (stora stabila båtar/fartyg eftersom den kan rulla iväg), på utsiktsberget eller på altanen med sjöutsikt är några förslag. Eller helt enkelt alla ställen där upplevelsen lyfts av en kikare. Den fungerar naturligtvis även bra inomhus om man söker något mer stryktåligt.


Kikaren har frifokus som enkelt gör att du kan titta på olika avstånd utan att vrida på några rattar.


Foten är rejäl och skall skruvas fast i golvet/marken. Om du behöver en mer tilltagen fot så skall du kolla på DFN II


Kroppen består av aluminium och foten av rostfritt stål.


Förstoringsgrad: 30x

Objektivets diameter: 80mm

Synfält: 2º

Frifokus

Ögonmusslans höjd: 140cm

Fokusavstånd: Från 25m och uppåt

Tilt: +30º till -45º

Vridning: 360º

Vikt: ca 35kg

Dimensioner: L42*B40*H126-152cm

Färg: Ivory


Eftersom mekaniken i hissfunktionen är mer ömtålig än en fast stolpe så rekommenderar vi inte den här typen till vanliga publika platser. Det finns då alltid en risk att någon är för hårdhänt och gör sönder den. Lämpar sig bäst på ställen där man har kontroll på vilka som använder kikaren. Detta gäller ju i allra högsta grad för denna flyttbara modell då den också lätt kan rullas iväg.


Man kan numera också få alla modeller med en U-formad infästning (se bilden nedan) då tillkommer 2500:- + moms. Det är egentligen bara en utseendemässig skillnad, men det har varit efterfrågat.


Digi Fox utsiktskikare med u-formad infästning