Televés DIGINOVA bästa campingantennen

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Utgången, ersatt av:

Televés DINOVA BOSS bästa campingantennen 4G 

Den nya antennen från Televes som är en systermodell till Supernova och Omninova.

Nedan följer tillverkarens beskrivning, men vi listar upp de största skillnaderna dem emellan först:


39db förstärkning (Supernova 35db)

Mer tålig för hårda vindar och åska.

Kan matas med 12/24 volt direkt från exempelvis bilbatteri, då är förstärkningen 19db direkt i antennen, vilket är helt enastående. De extra db man får vid extern förstärkare hjälper ändå inte mot dålig mottagning, de är bara till för att driva fler uttag vid villamontage.
Diginova är ett resultat av flera års utvecklingsarbete inom Televes. Det som har givit Diginovan en särställning är att man lyckats förena och förstärka flera viktiga parametrar inom antennteknologin såsom brus, störningsskydd, filterteknik och givetvis kraven på mekanisk stabilitet.


Förutom sina förnämliga mottagningsegenskaper är Diginova på många sätt unik även på andra plan såsom:

• Vibrationstestad, kraftig mekanik för många års drift även i orkanstyrka eller på mobilt fordon

• Smart konstruktion genom kombinerad lågbrusförstärkare och inomhusenhet

• Testad och godkänd enligt Europeiska normer

• Skyddad och avprovad i eget laboratorium mot spänningsspikar och åska


Diginova levereras med 14 meter kabel, nätdel 220/12 V samt fäste som möjliggör både vertikalt och horisontalt montage.


• Beskrivning:

Mottagarantennen är uppbyggd kring en 10 elements Yagi-antenn med reflektor för riktverkan framåt. Antennelementen är inbyggda i kretskortet och har optimerats genom datorsimuleringar. Diginova tar emot både

FM, DAB, VHF och UHF med DVB-T signal (digitala signaler). Antennförstärkning ligger på 7 dB. En dipolförstärkare har integrerats med ytterligare 12 dB förstärkning. Denna kännetecknas av låg strömförbrukning, hög driftsäkerhet och mycket lågt brustal.


Dipolförstärkaren kan drivas av bilens 12 V-system och medföljande inmatningsfilter. Hemma använder man med fördel den kombinerade nätdelen och lägenhetsförstärkaren ref. 5319, som ger ytterligare 20 dB i förstärkning. Kombinationen lågbrusig dipolförstärkare och en högeffekts inomhusförstärkare ger en mycket hög flexibilitet.


• Användning:

Antennen kan användas i båt eller bil, mobilt på 12 V och med 19 dB i förstärkning. I hus, villa och lägenhet, eller när extra hög utnivå/förstärkning krävs, används den kombinerade nätdelen och förstärkaren. Totalt ger detta upp

till hela 39dB i förstärkning.


Observera att detta i normalfallet inte är nödvändigt för mobilt/båtbruk eftersom man för det mesta då bara har en tv, varför den inbyggda förstärkaren duger fullgott. Den nätdrivna förstärkaren som följer med skall med andra ord ses som en distributionsförstärkare som försörjer extra uttag.


Manual


OBSERVERA!!!!!! FELKOPPLADE STRÖMFÖRSÖRJARE!!!!

Det har skett en förändring av inkopplingen av ströminmataren, den har blivit polvänd. Det innebär att en del skall kopplas med blå plus och brun minus. I en sändning har detta inte blivit uppmärksammat och det kan därför vara fel! Det går att mäta sig fram till vad som skall vara rätt.

Om du har ett mätinstrument, ställ det på ohm, (Ω:::::::::::::) och mät mellan metallhöljet på inmataren och de två olika kablarna. Där du har kontakt (instrumentet visar 0) DET ÄR MINUS!


Hör av dig om du är tveksam!


Vi har tills detta är utrett tagit bort vår inkopplinganvisning då den inte är generell!


INKOPPLING ANTENN!

När man har inmataren som bilden ovan så skall Antennen in på högersidan och tv:n/boxen skall in på vänstersidan!