CYP/// HDMI till Stereo Ljud från ARC

1 450 kr

 

AU-1HARC

AU-1HARC är till för att ta ur ljudet från en ARC ( Audio Return Channel ) aktiverad HDTV och konvertera det till en låg-nivå stereo signal. Denna prylen är perfekt för att få ut ljudet ur en tv som inte har någon dedikerad ljud utgång för att t.ex skicka vidare det till en förstärkare utan HDMI, AVR eller aktiva högtalare.


AU-1HARC stödjer HDMI ljud sampling rates upp till 192 kHz och erbjuder 2 kanals stereo utgångar genom den integrerade Digital to Analog Converten (DAC).


Om man vill strömförsörja denna på ett snyggt sätt så kan man i vissa fall använda sig av CYPs APC-USB kabel som gör det möjligt att använda TVns USB uttag. ( Förutsatt att TVn har en USB utgång som klarar minst 2,1A ström, detta är ganska ovanligt).?The AU-1HARC is designed to extract the audio signal from any ARC (Audio Return Channel) enabled HDTV and convert it to a line-level analogue stereo signal. This device is perfect for use with HDTV's with no dedicated audio output allowing the audio to be extracted from the ARC enabled HDMI connection and sent to a non-HDMI equipped amplifier, AVR, or active speakers.

It supports HDMI audio sampling rates up to 192 kHz and provides an analogue 2-channel stereo
output using the integrated DAC (Digital to Analogue Converter).

Features
Integrated Digital to Analogue Conversion (DAC)
Extracts the HDMI audio signal from an HDTV’s ARC connection and converts it to a Line-Level Analogue Stereo output
Supports HDMI audio sampling rates up to 192 kHz
Supports volume control from the TV’s remote control via CEC function
Plug and play, with no software required
Can in some cases be powered by the HDTV USB connection via the optional cable. Requiers at least 2,1 A current from the USB port.

Specification:
Input:
1x HDMI [1x HDMI - ARC channel only Uncompressed AV and Data]
Outputs:2x RCA [1x Analogue Stereo (L/R)]
PSU:USB powered
Dimensions:55mm [W] x 80mm [D] x 20mm [H]
Net Weight:60g
Gross Weight:220g


VÄRT ATT VETA!

Den här produkten hanterar stereo-ljud! Det innebär att tv:n måste skicka ut stereo via ARC. På vissa tv-apparater kan man låsa denna inställning, på andra inte. Och på vissa kanaler kan man inte göra något eftersom de endast sänder multikanal 5.1.

Vid test på vår egen Sony 55" 4K-TV så fungerar SVT1 och SVT2 i standardupplösning. SVT1 HD fungerade inte att ändra ljud på, alltså kan den inte (vid detta tillfället) ge något ljud till AU-1HARC. På fjärrkontrollen finns en knapp som heter "AUDIO" trycker man på den så får man upp val på olika ljudspår, men på SVT1 HD fanns inga val.

På Netflix var det tyst, men vid tryck på "AUDIO" så fanns det en massa val med olika språk och annat, där var förmarkerat "engelska 5.1". Efter att ha ändrat det till bara "engelska, originalspråk" så fick jag fram ljud.

Har inte testat vidare om detta ändras beroende på filmval och återställs för varje film/kanalbyte men troligt är att det gör det.


Så med andra ord, beroende på TV-modell och vad man tittar på så kan det bli tyst. Då är det inte fel på produkten uten ett val som måste göras i tv:n.