CYP/// Ljud över IP mottagare för IP-7000 systemet.

5 100 kr

 

IP-A750RX Mottagare för ljud i IP-7000 system.

En mottagare för att integrera ljud i det så omtyckta AV/HDMI över IP från CYP///; IP-7000

Flera av de restauranger vi har installerat IP-7000 på skulle vilja integrera ljud i systemet för att kunna styra ljudet till rätt ställe. Nu kan vi erbjuda denna möjlighet.

Mottagaren har analoga utgångar i ett "Phoenix-block" för L och R balanserat. Dessutom en optisk utgång.

Den kan styras via IP-CS7 som är CYP///'s "master controller" för  IP-system. Då dyker den upp som en källa som enkelt dras och släpps  precis som bildkällorna. Utöver det går den att styra via det inbyggda  Web-GUI som finns i den, bara att knappa in IP-adressen till den och  styra den. Vidare accepterar den Telnet-kommandon över IP.

Den är  också utrustad med en RS-232 port för att skicka styrsignaler över IP.  Kanske att du vill styra förstärkaren eller högtalarna du har kopplat  till mottagaren på det sättet.

med andra ord, en mycket kompetent och mångsidig ljud-lösning.

För enkelhets skull kan den strömförsörjas med PoE, men det följer också med en nätadapter om man vill köra den "standalone".

Den  kräver dock inte att man har IP-7000 sedan tidigare, den fungerar  ypperligt som en "point-to-point" ljud-förlängare med en burk i var  ände, den kan dessutom användas i ett helt vanligt nätverk för att  skicka ljud från en plats i nätverket till en annan plats. Tack vare att  man kan välja om den skall använda multicast eller unicast kan man  också enkelt skicka ljud mellan olika nätverk i en byggnad förutsatt att  de är kopplade med varandra. Tack vare att man kan sätta unicast går  det också bra att använda den med swithcar utan IGMP-snooping.

Värt  att tänka på är att om man sätter upp dessa för unicast tar de  betydligt mer bandbredd i nätverket om en sändare skall "prata" med  flera mottagare.

Denna möjlighet gör också att man rent  teoretiskt kan skicka ljud över internet. Man skall dock ha klart för  sig att det kan innebära utmaningar i form av ljudsynk mm.