Poynting XPOL 9 dBi 4G/5G MIMO dubbelantenn

2 295 kr

 

XPOL-9-MIMO-5G/4G

9 dBi MiMo riktantenn för alla 4G/3G/GSM-banden.

Poynting XPOL-2-5G är tredje generationen av denna mycket populära riktantenn för både 4G och 5G. Bättre förstärkning på 4G-banden och stöd för nya 5G-banden.

Antennen har ett helt nytt innandöme baserat på Artificial Magnetic Conductors (AMC) och en helt ny typ av antennradiator. Detta ger högre och jämnare förstärkning över alla banden samt en bättre och effektivare riktningsverkan. Dessutom ger den nya AMC-tekniken och den nya antennradiatorn högre effektivitet och mindre förluster (lägre VSWR-värde) än tidigare antenner.

Den ger 2-3dB bättre förstärkning över alla banden jämfört med vanliga XPOL-2-V2.

XPOL-2-5G-antennen inkluderar de nya 3400-3800 MHz-banden och passar för 2G/3G/4G och 5G.

Totalt frekvensomfång: 698-3800MHz

Antennen är 2x2 MIMO med korspolariserade element. 5 meter twinkabel är fast monterad i antennen med SMA-Hane


En av de speciella fördelarna med denna antenn är att det är en riktantenn som fungerar med alla tänkbara frekvensband för 5G, 4G, 3G och GSM vilket gör att man inte behöver ta reda på vilka 4G frekvensband som gäller för ditt område.


Speciellt framtagen för 5G/4G-routrar och 4G USB-stickor med dubbla antennuttag.


Något så unikt som en kompakt riktantenn med god förstärkning på alla 4G, 3G och GSM-banden.


Antennen har dubbla inbyggda korspolariserade antenner (ett antennelement vertikal + ett antennelement horisontellt) för maximal hastighet på 4G-näten. Från antennen går två 5 meters Super Low Loss antennkablar med SMA-hane kontakter.


Antennen är DC-kortsluten för att minimera skaderisk på router eller USB-sticka vid åska/blixtar. DC-kortslutningen gör dessutom att den automatisk detekteras av routrar som bl.a. Huawei B593.


Fungerar även med D-Link DWR-923 och ZTE MF28G.


Denna modell har tagit lång tid för Poynting att utveckla. Att göra en kompakt singelband-antenn är inget komplicerat. Men att kombinera god förstärkning med många frekvensband och dessutom göra den liten och kompakt är ingenjörskonst i den högre skolan.


Detta är en antenn i mycket hög kvalitet. Den är gjord för mångårigt utomhusbruk men kan naturligtvis monteras inomhus. Skalet är gjort i väldigt stabil UV-stabiliserad ABS plast. Antennen är ordentligt tätad för att minimera risk för vatteninträngning.


Är du det minsta osäker på Poyntings höga kvalitet och goda effekt så läsa alla kundrecensioner på Poyntings stora riktantenn LPDA-A0092.


För bästa effekt bör denna antenn monteras på maströr på taket. Antennen kan väggmonteras men tänk på att det är viktigt att få så fri sikt som möjligt mot basstationen. Ju högre frekvenser basstationen kör på desto mer stoppas signalerna av väggar, skog mm.


Antennsladdarna går att förlänga vid behov men om möjligt försök hålla antennsladdarna så korta som möjligt och flytta hellre 4G-routern så nära antennen som möjligt.


Har du en 4G USB-sticka så kan du kanske fundera på t.ex. en Dovado Tiny router till den så att du kan sätta USB-stickan nära antennen.


Behöver du ännu bättre förstärkning för ditt 4G? Då är alternativet att gå till två stycken Poynting LPDA-A0092 och en extra Poynting Universal mounting Bracket för att montera en av antennerna i horisontell polarisation.

Poynting Paket 2 st riktantenner med polarisationsfäste


I Computer Sweden nr 7, 2013 så publicerades en test av 4G-antenner som tydligt visar hur pass stor skillnad en yttre antenn kan göra för mobilt bredband. I testen användes bland annat denna antenn.


Läs Computer Swedens test av 4G-antenner


 Läs mer om hur du riktar in antennen i PDF-dokumentet


Behöver du längre antennkabel? Förlängningskabel 5m