Macab Easy Fiber, Kit med konverter och 25 m fiberkabel

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

5066182

Om du behöver anlägga nätverk i en störbenägen miljö så som nära strömkablar eller transformatorer så finns det en stor risk att signalerna i nätverkskabeln blir påverkade på ett negativt sätt. Har man för mycket störningar så kan till och med nätverks trafiken i kabeln helt haverera.

Om man däremot låter en fiberkabel transportera nätverkstrafiken så är man helt säkrad mot alla elektriska störningar.

Att man bara behöver ett hål på max 3mm för att anlägga fibern gör den ju inte sämre om man vill göra en snygg installation eller inte vill göra ett större hål av någon anledning.

Installationsanvisningar finns under "Manual" länken upp till höger på sidan.

Easy Fiber:
”Plastic Optical Fiber” (POF) är en fiberkabel för hemmabruk gjord i plast. Fibern kan
överföra 100 Mbit/sek och ersätter en standard CAT-5/6, data-kabel. I systemet ingår en mediaconverter som omvandlar data (RJ45 port) till ljuspulser.

Fördelarna är flera:
En Easy fiber lösning blir helt okänslig för elektromagnetiska störningar. Genom en diameter på endast 1,5 mm kan denna kabel enkelt gömmas bakom lister eller under mattor. Genom att ingen kontaktering behövs blir kabeldragning genom väggar enkelt. En dubbel Easy fiber kräver endaste ett hål på 3 mm. Detta ska jämföras med en datakabel som köps kontakterad och som därför blir betydligt svårare att få fram i hem-miljön.

Ett säkert alternativ:
Eftersom Easy fiber är i plast finns ingen risk för glassplitter. Dessutom kan fibern utan problem dras parallellt med starkströmskablar. Ljussändaren består av en helt ofarlig 660nm röd LED.
Easy Fiber säljs i kompletta kit med fiber, mediaconverter, nätdelar och fibersax.