Repeaterpaket

Vi har skapat ett par kompletta paket med 3G repeaters för att förbättra mobiltäckningen inomhus där man har problem.

Eftersom det händer massor i mobilnäten har vi valt att dela upp detta på följande sätt:


Nyinstallation
Detta är för dig som inte haft repeater sedan tidigare.

Uppdatering till 900MHz
För dig som haft en repeater sedan tidigare och vill uppdatera till 900MHz-system för att behålla funktion när 2100MHz-näten släcks.

Lägg till operatör
För dig som har ett 900Mhz-system redan men antingen bara täcker in Tele2/Telenor och vill ha Telia också ELLER

om du har Telenor/Tele2 och vill lägga till Telia som operatör.


Här  finns kompletta paket med yttre antenn, repeater / booster samt  inomhusantenner för att förbättra mobiltäckningen inomhus i större  lokaler och hos företag likväl som lösningar för mindre hushåll och små lokaler.

Naturligtvis skräddarsyr vi sådana här lösningar för att passa just Ert företag.

Alla  våra paket är när vi har beräknat dem och levererat så kallade "plug  and play" lösningar. Det innebär att med normala kunskaper kan de flesta  installera dessa lösningar utan problem. Alla eventuella fallgropar  informerar vi om i samband med leveransen så att man kan göra detta  själv.

För  företag i göteborgsregionen kan vi göra allt, hela vägen från mätning  till projektering, beräkning leverans och installation.

I  normala byggnader där det är någorlunda lätt att dra kablar (exempelvis  finns det undertak) så tar en installation med 4 inomhusantenner  normalt ca 16-20 mantimmar, d.v.s. två installatörer 8-10 timmar.

Det  innebär att för en installtionskostnad på ca 10 000 kronor + moms och  materialkostnaden på ca 15 000 + moms kan man på en dag få ett sådant  här system installerat och driftsatt.

Sedan  är ju alla installationer olika och priset kan variera. Är det en  industrilokal där det ligger kabelstegar och ingen fokus skall läggas på  estetik kan två man göra det på 4-5 timmar, då hamnar  installationskostnaden på hälften.

Likväl som ett K-märkt hus kanske kräver 20-30 timmar för två installatörer.

Kontakta oss för ett förslag.

Ha följande redo:

Lokalyta/beskaffenhet

Operatör

plats/adress

0300-660095

Alla våra paket innehåller bara högkvalitativa komponenter som är godkända av operatörerna.

En mycket viktig del i ett sådant här paket är kablarna då effekten i en 3G-repeater är väldigt låg, varför det är oerhört viktigt att minimera förlusterna som alltid uppstår i långa kablar. Använder man för klena kablar så kommer den största delen av signalen att dämpas bort i kablarna, och det som slutligen kommer ut ur dina inomhusantenner är väldigt lite. Det hjälper då inte heller att sätta upp fler antenner då fördelare och splitters också gör sitt till för att dämpa signalerna.

De färdiga paketet skall mest ses som exempel på vad som behövs på olika ställen, givetvis anpassar vi lösningen efter Ditt / Ert behov.
När ytan blir större än ca 1500² så behöver man lite mer effekt för att klara det ökade antalet antenner och splitters, och för ökade kabel-längder. Därför innehåller våra stora paket en större repeater

Varför skall man välja just oss för en sådan här lösning? Vi har mycket lång erfarenhet av antenninstallationer. Vi vet hur man förlägger antennkabel på rätt sätt utan att skada den, vi vet hur man mäter räknar och dimensionerar antennsystem, något som kräver kunskap och erfarenhet. Det finns idag ganska många företag som erbjuder den här typen av lösningar med 3G repeaters som bara "kopplar hej vilt" och lämnar efter sig ett system som i och för sig oftast fungerar hjälpligt, men som inte lämnar optimal prestanda eftersom systemet inte är optimerat/beräknat på rätt sätt.

Dessutom förekommer det en hel del otillåtna 3G repeater därute. Ett vanligt exempel är lösningar som bygger på asymmetriska lokaler där en del kablar blir väldigt långa och andra betydligt kortare, i sådana lägen skall man INTE jobba med traditionella splitters för att dela upp signalerna utan istället använda avtappare som lämnar mer signal till den långa kabeln och mindre till den kortare. På så vis får man i det närmaste samma signalstyrka på alla platser. Väljer man att bygga ett sådant system uteslutande med vanliga splitters så kommer signalen att vara mycket bättre där det är kortare kablar än där man har använt längre kablar. Det är där kunskapen om att beräkna dessa förluster och anpassa systemet som man skiljer på de med erfarenhet och de utan.

Dessutom finns det fortfarande många som jobbar med otillåten utrustning, och det är tyvärr inte otillåtet / olagligt att sälja den, endast att använda den. Så det är Ni som användare som får problem och inte säljaren.  Välj därför en leverantör av 3G repeater som har erfarenhet, kunskap och jobbar med godkända kvalitets-produkter, OSS. Vi kan också lämna goda referensobjekt om så önskas.

Digitaltvexperten.se, din trygga leverantör av 3G repeater för att förbättra mobiltäckningen inomhus.