Televés DIGINOVA BOSS bästa campingantennen LTE-790

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Utgått, ersättare finns här: Televés DINOVA BOSS bästa campingantennen 4G 

LTE-790 Ref. 144212, MIX = Både UHF och VHF


Levereras komplett med strömförsörjare för 12/24 Volt. 

Hette tidigare Diginova, bytte namn till Dinova för ett par år sedan.

Den nya antennen från Televes som är en systermodell till Omninova.

Nedan följer tillverkarens beskrivning, men vi listar upp de största skillnaderna dem emellan först:


max 35db förstärkning

Mer tålig för hårda vindar och åska.

Kan  matas med 12/24 volt direkt från exempelvis bilbatteri, då är  förstärkningen Max 34db direkt i antennen, vilket är helt enastående.

Dinova  är ett resultat av flera års utvecklingsarbete inom Televes. Det som  har givit Dinovan en särställning är att man lyckats förena och  förstärka flera viktiga parametrar inom antennteknologin såsom brus,  störningsskydd, filterteknik och givetvis kraven på mekanisk stabilitet.


Förutom sina förnämliga mottagningsegenskaper är Dinova på många sätt unik även på andra plan såsom:

• Vibrationstestad, kraftig mekanik för många års drift även i orkanstyrka eller på mobilt fordon

• Smart konstruktion genom kombinerad lågbrusförstärkare och inomhusenhet

• Testad och godkänd enligt Europeiska normer

• Skyddad och avprovad i eget laboratorium mot spänningsspikar och åska


Diginova  levereras med nätdel 220V samt fäste som möjliggör både vertikalt och  horisontalt montage på mast. 1 st F-kontakt medlevereras också.

Vi  skickar med Strömförsörjare för 12V/24V också vilket normalt inte  följer med. Detta för att vi tror att de flesta kommer att använda den  för mobilt bruk.

Detta är modellen med 790 MHz LTE-filter, den skall man välja om man skall använda den i länder där det fortfarande sänds på 700MHz-bandet (väldigt få)


Vi rekommenderar därför numera att man väljer LTE-700. Televés DINOVA BOSS bästa campingantennen 4G filter 700 T-Force


• Beskrivning:

Mottagarantennen  är uppbyggd kring en 10 elements Yagi-antenn med reflektor för  riktverkan framåt. Antennelementen är inbyggda i kretskortet och har  optimerats genom datorsimuleringar. Diginova tar emot både FM, DAB, VHF  och UHF med DVB-T signal (digitala signaler).


Dipolförstärkaren  kan drivas av bilens 12 V-system och medföljande inmatningsfilter.  Hemma använder man med fördel den kombinerade nätdelen och  lägenhetsförstärkaren ref. 5319, som ger ytterligare 20 dB i  förstärkning. Kombinationen lågbrusig dipolförstärkare och en högeffekts  inomhusförstärkare ger en mycket hög flexibilitet.


Nu  har vi speciella antennkablar till Båt / Campingantenner. De är  utrustade med en proffsmonterad vädersäker kontakt i ena änden och en  skruvkontakt som du själv monterar i andra änden efter att du har dragit  fram den till rätt ställe i båten / husvagnen / husbilen. De finns i 5,  10, 15, 20 och 25m längd. Du hittar de längre ner i samma kategori.